Vleesveevoeding

Gezien de voederopnamecapaciteit van ons Belgisch witblauwras eerder beperkt is moeten we ons tijdens de kalveropfok focussen op een snelle krachtvoederopname. Hierdoor is het belangrijk om naast kunstmelk eveneens een smakelijk krachtvoeder te verstrekken waarin we smakelijke, vezelrijke grondstoffen voor de kalveropfok gebruiken.

Een continue en hoge groei is hierbij zeer belangrijk en dus ook meest economisch. Deze groei behalen we door het inzetten van energie- en eiwitrijke krachtvoeders die samen met de aanwezige ruwvoeders op het bedrijf berekend worden tot een evenwichtig rantsoen.

Tijdens de afmestperiode streven we naar een maximale spieraanzet, een goede voerderconversie en een hoog eindgewicht. De juiste grondstoffenkeuze garandeert een optimale vleeskwaliteit!

Op onze productwijzer kan u terugvinden welke voeders het meest geschikt zijn voor de leeftijd van uw kalveren / jongvee om zo een goede ontwikkeling en jeugdgroei te benutten. Dit resulteert later in het beste resultaat.

Vraag uw vertegenwoordiger voor het berekenen van het gepaste rantsoen.

Onze 3 speerpunten voor de vleesveehouderij.