Klantenbrief en Closing

KLANTENBRIEF

Beste klant,

We hebben het genoegen om u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Voeders Algoet is al sinds 1883 een familiebedrijf en al sinds geruime tijd uw vertrouwde partner op het gebied van diervoeding. Waarvoor dank!

Aangezien de volgende generatie al bijna voor de deur staat en de overdracht op die manier geen evidentie is, hebben wij beslist om vanaf 12 juni deel uit te maken van ForFarmers. Door de samenvoeging van Voeders Algoet en ForFarmers België worden wij de op één na grootste veevoederonderneming van België, een sterk bedrijf met ambitie. Deze stap geeft u, evenals onze medewerkers, de mogelijkheid mee te groeien met de ambitie van ForFarmers.

Wie is ForFarmers?

ForFarmers is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Zoals u weet heeft ForFarmers de afgelopen jaren al een indrukwekkend traject afgelegd en is het een begrip in de Europese en de Belgische markt. Ze produceren en leveren voeroplossingen voor de veehouderij.

Het samen werken met boeren staat in hun aanpak centraal. Door deze intensieve samenwerking biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie

ForFarmers heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In 2017 had ForFarmers 2.325 medewerkers en bedroeg de omzet ruim €2,2 miljard.

Wat betekent dit voor u?

Uw huidige aanspreekpunten binnen Voeders Algoet blijven ongewijzigd. Onze medewerkers komen in dienst van ForFarmers maar blijven voor u het aanspreekpunt. Ook de producten die u van ons afneemt, blijven ongewijzigd en zullen nog in onze fabriek worden geproduceerd. Op termijn zal de productie waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

De verwachting is dat de overname in de tweede helft van 2018 een feit is, omdat onder andere goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is vereist.

We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van beide bedrijven een meerwaarde is voor de ganse sector. Het is het ideale van twee werelden: de flexibiliteit van een familiebedrijf met de internationale kennis en het volume van een grote speler. Wij zien in ForFarmers dan ook de perfecte partner die -  met als achtergrond een coöperatie ‘van boeren’ en nu volledig toegewijd ‘voor boeren’ - jullie belangen even hard zal blijven behartigen in de toekomst als wij dat in het verleden hebben gedaan. Ook bij ForFarmers staat de klant en de sector centraal. Niet voor niets is hun missie ‘For the Future of Farming’. Het blijft dus draaien om u: hoe kunnen wij u helpen als een echte partner”.

We zijn verheugd met de overname en zullen er alles aan doen om u als klant te blijven ondersteunen. Dit nieuws zal waarschijnlijk vragen bij u oproepen. Binnenkort nemen we met u contact op om u persoonlijk nader te informeren en eventueel specifieke vragen te beantwoorden.

Heeft u voor die tijd al een vraag of opmerking, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wij zien de samenwerking met u als klant met vertrouwen tegemoet en hopen dat wij in de toekomst op u mogen blijven rekenen.

Vriendelijke groeten

Familie Algoet

 

Zulte, 2 oktober 2018

 

CLOSING

Beste klant,

 

De overname van Voeders Algoet door ForFarmers die op 12 juni j.l. werd aangekondigd, is afgerond. Door de samenvoeging van Voeders Algoet en ForFarmers België worden wij de op één na grootste veevoederonderneming van België, een sterk bedrijf met ambitie.

Wat betekent dit voor u?

Voorlopig verandert er helemaal niks voor u. Uw huidige aanspreekpunten binnen Voeders Algoet blijven ongewijzigd. Onze medewerkers komen in dienst van ForFarmers België, maar blijven voor u het aanspreekpunt. Ook de producten die u van ons afneemt, blijven ongewijzigd.

We zijn verheugd met de overname en zijn ervan overtuigd dat de combinatie van beide bedrijven een meerwaarde is. Het is het ideale van twee werelden: de flexibiliteit van een familiebedrijf met de internationale kennis en het volume van een grote speler.

Onze gezamenlijke ambitie en de meerwaarde die wij u samen kunnen bieden, verduidelijken we graag op de beurs Agriflanders die van 10 tot 13 januari 2019 doorgaat in Flanders Expo in Gent. Wij nodigen u dan ook graag uit op onze beurstand (1371 - in hal 1) waar Voeders Algoet u samen met ForFarmers België zal verwelkomen.

Wij zien de samenwerking met u als klant met vertrouwen tegemoet en hopen u te mogen ontvangen op Agriflanders.

 

Vriendelijke groeten,

Familie Algoet